tiistai 4. maaliskuuta 2008

Vertaile ja kipailuta vakuutuksesi ja säästä rahaa

Vakuutusten kilpailuttaminen


Vakuutuksia kannattaa ehdottomasti vertailla ja ne kannattaa kilpailuttaa eri vakuutusyhtiöiden kesken. Tällä voi saavuttaa merkittäviä säästöjä.

Kilpailuttaessa vakuutuksia on syytä huomioida mm. seuraavat seikat:
  • Vakuutuksen kattavuus (vakuutuksen kohteet, vakuutusturvan laajuus, maantieteellinen kattavuus)
  • Omavastuuosuus
  • Vakuutuksien keskittäminen
  • Alennukset (liitto- tai järjestökohtaiset)
  • Bonukset (oletko oikeuttu esim. S-tai Plussa-bonukseen)
  • Internet-alennukset (jotkut vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksen jos vakuutus otettu itse websivuilta)

On äärimmäisen tärkeää vertailla mikä vakuutus sopii juuri sinun tarpeisiisi. Kattaako se haluamasi vakuutus kohteet (autovakuutus, kotivakuutus, matkavakuutus)? Kuinka laaja on vakuutusturva näille kohteille ja millä maantieteellisellä alueella vakuutus on voimassa?

Omavastuuosuus voi olla hyvinkin erilainen eri vakuutuksissa. Yleensä asiakas voi korkeammalla vakuutusmaksulla madaltaa vakuutuksen omavastuuosuutta tiettyyn pisteeseen saakka.

Vakuutuksien keskittäminen voi kannattaa. Moni vakuutusyhtiö myöntää alennuksen, jos vakuutetulla on vähintään kaksi tai kolme vakuutusta ko. vakuutusyhtiössä. Kannattaakin miettiä mihinkä yhtiöön sijoittaa ajoneuvovakuutus (liikennevakuutus, autovakuutus, moottoripyörävakuutus), kotivakuutus ja matkavakuutus.

Monet ammattiliitot ja järjestöt ovat neuvotelleet jäsenistölleen alennuksia. Nämä alennukset voivat koskea kaikkia vakuutuksia tai osaa vakuutuksista (esim. vain matkavakuutus tai kotivakuutus). Kannattaa kysyä onko oma ammattiliittosi tai järjestösi tehnyt alennussopimusta vakuutusyhtiön kanssa. Muista kuitenkin, että aina liittosi tai järjestösi suosittelema vakuutusyhtiö ei ole halvin. Korkea alennusprosentti ei ole edullisimman vakuutuksen tae vaan se mitä viivan alle jää maksettavaa ratkaisee vakuutusturvan laajuuden ja omavastuuosuuden suuruuden lisäksi.

Osan vakuutusyhtiöistä vakuutukset kartuttavat bonuksia kuten S-bonuskertymää tai Plussa-pisteitä. Koska usein vuodessa vakuutuksiin käytettävä summa on huomattavat, vakuutuksista voi kerryttää mukavasti bonuksia. Kannattaa kuitenkin laskea tarkasti bonusten vaikutus vakuutuksen kokonaiskustannuksiin ennen kuin antaa bonuslupausten vaikuttaa vakuutusyhtiön valintaan.

Osa vakuutusyhtiöistä myöntää joko prosenttimääräisen (esim. -10% ensimmäiseltä vuodelta) tai kiinteäsummaisen alennuksen, kun vakuutuksen ottaa vakuutusyhtiön nettisivuilta. Pitää muistaa että tämän alennuslupauksen ei pitä antaa heikentää vakuutusturvasi kattavuutta. Tämän voit estää sillä, että käyt kyselemässä ja selvittämässä itse vakuutusyhtiön konttorissa sinulle sopivimmat vakuutukset ja pyydät niistä tarjouksen, mutta itse vakuutukset otat omatoimisesti nettisivuilta. Aina on syytä kuitenkin varmistaa että vakuutukset antavat riittävän vakuutusturvan.

Muista siis käydä läpi kaikkia näitä seikkoja vakuutusta ottaessasi. On helppoa "laiskotella" vakuutusta ottaessa ja jättää selvittämättä esimerkiksi vakuutuksen kattavuus ja omavastuuosuudet. Valitettavasti tämä kostautuu "korkojen" kera kun jotain sattuu. Saatat maksaa paljon suuremman omavastuun kun mitä olisit joutunut maksamaan jos olisit vertaillut vakuutuksia. Pahimmassa tapauksessa vakuutuksesi ei kata tapaturmaa tai vahinkoa ollenkaan tai vakuutus kattaa sen vain osittain!

Vakuutusvertailu auttaa sinua parhaan vakuutuksen valinnassa. Pyrimme pitämään sivuston tiedot ajantasalla, mutta kehotamme ehdottomasti lukijoitamme tarkistamaan yksityiskohdat muutosten varalta ennen vakuutuksen ottamista. Kuten monissa asioissa elämässä, myös vakuutusasioissa, omatoimisuus ja aktiivisuus palkitaan!Ei kommentteja: