maanantai 24. marraskuuta 2008

MatkavakuutusMatkavakuutus pitää sisällään kaksi osa-aluetta: matkustajavakuutus ja matkatavaravakuutus. Matkustajavakuutus on henkilövakuutus esimerkiksi matkasairauden hoitokulut sekä mahdollisen kotiinkuljetuksen kustannukset määriteltyyn ylärajaan saakka. Matkatavaravakuutus korvaa erilaisia rikkoutumis- ja varkausvahinkoja.

Matkavakuutuksen kattavuus


Usein myös muut vakuutukset ovat voimassa lähestulkoon kaikkialla maailmassa, mutta matkavakuutus tarjoaa laajempaa vakuutusturvaa. Matkustajavakuutus tarjoaa laajennuksia henkilövakuutukseen (tapaturmavakuutus tms.) ja matkatavaravakuutus laajentaa kotivakuutuksen tarjoamaa vakuutussuojaa.

Matkavakuutuksen voimassaolo


Matkavakuutus voi olla matkakohtainen tai jatkuvasti voimassaoleva. Matkakohtainen matkavakuutus on voimassa ainoastaan nimenomaisella matkalla. Jatkuva matkavakuutus on voimassa ympäri vuoden. On tärkeää huomioida, että jatkuva matkavakuutus on voimassa vain rajatun ajan. Yleensä matkavakuutuksen voimassaolo on rajattu joko 45 tai 90 vuorokauteen. Samalla vakuutusyhtiöllä voi myös olla useamman tyyppinen matkavakuutus ja voit itse valita näistä sopivan keston. Matkavakuutuksen voimassaoloraja tarkoittaa yhtäjaksoisesti matkalla oleskeltua aikaa. Mikäli välissä palataan takaisin kotiin, niin matkan keston laskeminen aloitetaan taas alusta.

Jatkuva matkavakuutus on useamman kerran vuodessa matkaavalle yleensä huomattavasti edullisempi ja vaivattomampi. Itse vakuutuksen kustannuksen lisäksi on tärkeää huomioida vakuutuksen kattavuus (mitä kattaa ja mihin summaan asti) sekä omavastuuosuuden suuruus.
Matkavakuutus ei yleensä kata kilpaurheilua eikä tiettyjä tapaturmaherkkiä lajeja.

Matkavakuutusten vertailu


Matkavakuutus on turvasi mikäli matkalla tapahtuisi jotain odottamatonta. Kannattaakin ehdottomasti selata läpi matkavakuutuksen sisältö ja ehdot. Matkalle kannattaa ottaa mukaan vakuutusyhtiön ja sen yhteistyökumppaneiden yhteystiedot sisältävä vakuutuskortti tai vastaavat tiedot sisältävä dokumentti ja pitää sitä mukana lomamatkalla kokoajan. Mikäli jotain ikävää tapahtuisi on dokumentti helppo näyttää läheisesssä sairaalassa vaikka ei edes taitaisi kyseisen maan kieltä.

Tarjousta matkavakuutukseen voi kysyä mm. seuraavilta vakuutusyhtiöiltä:


  • Tapiola
  • If
  • A-vakuutus
  • Fennia
  • Palonvara
  • Pohjantähti
  • Pohjola
  • Turva
  • Veritas
Ei kommentteja: